A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.
Hozzávalók 4 személyre
● 2 db cukkini
● 160 g tonhal konzerv (natúr lében)
● 1 fej lilahagyma
● 200 g paradicsompüré
● 2-3 gerezd fokhagyma
● 1 db citrom leve
● 1 rozmaring ág
● 1 kakukkfű ág
● néhány bazsalikomlevél
● 1 mokkáskanál konyhasó
● 40 g light ementáli sajt
Köleshez
● 100 g köles
● 200 ml víz
● 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, zsenge példányoknál a hámozásés a párolás elhagyható. A kölest kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve megfőzzük, pár csepp növényi olajjal összekeverjük. A tonhalkonzervet leszűrjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk citromlével. A töltelékhez a kölest, a tonhalat, a paradicsompürét összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom), a finomra vágott lilahagymával és a zúzott fokhagymával, ízesítjük sóval és a kimagozott cukkinibe kanalazzuk, tetejükre ráhelyezzük a vékonyra vágott sajtszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma
- energia: 345 kcal
- szénhidrát: 44 g
- rost: 8 g
- zsír: 6 g
- fehérje: 20