A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.
Hozzávalók
- 40 dkg tengeri halfilé
- 3 evőkanál olívaolaj
- Fűszerek: oregánó, bazsalikom, őrölt bors, 2 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszer petrezselyem zöld, metélőhagyma, bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
Elkészítés
- Készítsünk pácot: az olívaolajat ízesítsük a zúzott fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, borssal, egy csipet sóval.
- Öntsük rá a halszeletekre, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
- Amikor jól átjárták a fűszerek, a felhevített serpenyőbe helyezzük az olajos pácban pihent halszeleteket és süssük meg.
- Tálaláskor csepegtessük rá a citrom kifacsart levét, és szórjuk meg zöldfűszerekkel.
- Mellé javasolt valamilyen magas rosttartalmú köret, például bulgur, hajdina, quinoa, vagy barnarizs.
Jó étvágyat kívánunk!
Kardioközpont +36 70 610 3847
Módosítás: 2022.08.31 12:11