A vöröslencse tészta egy remek gluténmentes alapanyag, kiválóan helyettesíti a búzalisztből készült száraztésztákat. Nagyon egészséges, és szerencsére egyre több helyen kapható!
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g paradicsompüré
- 50 g aszalt paradicsom
- 30 gramm parmezán
- só, bors
- friss fűszerek: oregánó, bazsalikom
- 160 g vöröslencse-tészta
Elkészítés
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben, olívaolajon üvegesre pároljuk. Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint egy csipet édesítővel/cukorral és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel, végül pár perc alatt összefőzzük. A tésztát közben forró, enyhén sós vízben a leírás szerint kifőzzük, leszűrjük és a szószhoz keverjük.
Végül reszelt parmezánt szórunk a tetejére.