A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében és kezelésében az egészséges táplálkozás köztudottan nagy szerepet játszik.
Hozzávalók 3 adaghoz
- 250 g csiperkegomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek. zabpehelyliszt
- 150 ml tej (1,5%-os zsírtartalmú)
- 1 ek. olívaolaj vagy szarvasgombás olívaolaj
- 1 csipet só
- zöldfűszerek, petrezselyemzöld
Elkészítés
- A gombát és a hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel.
- A hagymát egy nagyobb serpenyőben kevés olajon kis lángon pirítsd üvegesre, a végén a kinyomott fokhagymát is futtasd át rajta.
- Add hozzá a gombát, fűszerezd, kevés vizet önts alá és fedő alatt hagyd párolódni.
- Amikor a gomba megfonnyadt, vedd le a fedőt, párologtasd el róla a vizet és hintsd meg a zabpehelyliszttel.
- Forgasd át, majd add hozzá a tejet és folyamatosan keverve sűrítsd be.
- Amikor besűrűsödött, vedd le a tűzről és keverj hozzá egy kevés olívaolajat vagy szarvasgombás olívaolajat.
- Teljes kiőrlésű pékáruval és nagy adag friss zöldséggel együtt tálald.
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban
- Energia: 126 kcal
- Zsír: 8,1 g
- Szénhidrát: 10,2 g
- Fehérje: 5,1 g
- Rost: 1,6 g
Bejelentkezés dietetikushoz!
Kardioközpont +36 70 610 3847
Téma szakértője
Specialitások:
- testsúlycsökkentés
- koleszterin-csökkentő étrend
- vérnyomás-csökkentő étrend
- kizárólag felnőtt ellátás
Kapcsolódó videók
Módosítás: 2023.05.25 10:22